Savršen sendvič

08/11/2015

Sendvic sa pecenicom i paprikama 4 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Dve nedelje napornog rada su iza mene. Ozbiljno napornog, i fizički i psihički. I vreme je da se vratim svojim svakodnevnim ritualima. Postoje još neke stvari koje moram da uradim da bih mogla da kažem da je projekat gotov, ali sada mogu malo lakše da dišem. I da se posvetim doručku i blogu.

Pa u to ime, ovog jutra jedna sasvim obična, a savim dobra lepinja:

  • 150 grama brašna
  • 1 decilitar (manje ili više) kisele vode
  • kašika maslinovog ulja
  • 1/2 ravne kašičice soli
  • kašičica susama
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 2 kašičice limunovog soka

Pomešajre brašno, ja sam mešala speltino i ječmeno, so, sodu bikarbonu i susam, U to dodajte maslinovo ulje i vodu. Trebalo bi da dobijete gusto testo koje lako možete da oblikujete mokrim rukama.

Sendvic sa pecenicom i paprikama 1 s

Formirajte lepinju i stavite je u pleh na pek papir. Pospite je semenkama ako želite. stavite u zagrejanu rernu i pecite desetak minuta na 220 stepeni.

Sendvic sa pecenicom i paprikama 2 s

Za to vreme, iseckajte papriku i tikvice i ubacite ih u tiganj sa polovinom kašičice svinjske masti. Zatim u tiganj ubacite i malo semenki. Stavila sam bundevino seme i suncokret. Kada je lepinja bila gotova, namazala sam je sa puterom (vi možete i kajmakom, još je bolja varijanta sa paprikama), stavila sam Carnex-ovu pečenicu, a zatim preko nje povrće sa semenkama i nekoliko kapara.

Sendvic sa pecenicom i paprikama 3 s

Moram da priznam da sam posebno navučena na pečenicu i mislim da se nalazi u 80% recepata na blogu. Zatvorite lepinju i navalite dok je povrće još toplo. Neprocenjivo!

 

 



2 komentara

  1. Citala sam malopre recept kako napraviti mafine bez brasna – sa povrcem i mekinjama. I tamo su bile tikvice. Zbog onoga cu kupiti kalup za mafine (uzgred, mekinje mogu u restrikciji?). Vidim ih sad i ovde, kao deo ovog umetnickog dela od sendvica. Ana, da li pustis da se tikvice “upiske” pre termicke obrade? Hvala.

    1. Mogu mekinje. Što se tikvica i “piškenja” tiče, zavisi od recepta do recepta. Više volim da ih iscedim od vode. Bude lepše testo.

Ostavite komentar