Savijača sa pečurkama

04/03/2016

Pita sa pecurkama iz magazina s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Znate kako ide kada imate neki opsesivan hobi, svuda vidite samo to nešto. Pa tako moja tetka revnosno skuplja sve recepte koje imaju oznaku hrono. Ovog puta je našla recept u časopisu “Hrono kuvar” i spremila pitu za doručak. Ali je pita prekomplikovana za početnike u hrono ishrani, pa ću na kraju recepta dati predlog kako može da se prilagodi.

Potrebno vam je:

  • 500 grama heljdinih kora
  • 500 grama šampinjona
  • 1 veći crni luk
  • seckan peršun
  • so, biber po ukusu
  • 3 jaja
  • 400 ml kiselog mleka
  • 200 militara maslinovog ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašičica soli

Umutiti jaja mikserom, dodati kiselo mleko, ulje, prašak za pecivo i malo soli. Sve umešati i ostaviti da stoji. Zatim prodinstati crni luk, pa dodati iseckane pečurke i dinstati dok ne ispari tečnost. Začiniti i posuti peršunom.

Uztei jednu koru i poprskati s malo ulja. Preko nje staviti drugu koru, preliti s nekoliko kašika fila od jaja kiselog mleka i premazati celu površinu. Odozgo staviti treću koru i ponovo premazati s filom. Staviti četvrtu koru i uz ivicu staviti nadev od pečuraka i urolati. Isto uraditi i sa ostalim korama. Poređati ih u pleh i premazati sa ostatkom fila ili mešavinom ulja i vode ako ste sve potrošili.

Peći na 200 stepeni oko 40 minuta.

Pita jeste ukusna ali nije za strogu restrikciju. Ali se to lako da srediti. Umesto da mutite cela jaja, samo umutite blago belanca i pomešajte ih sa kiselim mlekom.

 

 



4 komentara

  1. Molim vas mozete li mi reći da li su ove kore od heljde dozvoljene u restrikciji jer svake koje sam našla imaju u sebi pšenično brašno?

Ostavite komentar