Punjena jaja

28/10/2016
Canon 700 D

Canon 700 D

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Ni danas nisam štedela na doručku, opet me čeka dug dan. U 18 sati (petak) ponovo potpisivanje knjiga na Sajmu. Ko želi neka svrati do Hale 1. 🙂

Ovog puta sam se odlučila za kuvana jaja. Ali mi đavo nije dao mira, pa ih nisam jela klot, već sam ih fino napunila.

Potrebno vam je:

  • 3 jaja
  • 1 kašičica ajvara
  • 1 kašičica seckane ctne masline (1 je potrebna)
  • 1 kašilica senfa
  • Malo morske soli

Jaja skuvajte, a zatim ih prebacite u ledenu vodu. Ja pustim mlaz vode preko njih jedno minut. Tako se brže ohlade a i ljuska se lakše skine.

Kada se oslobodite ljuske, prepolovite ih i vadite žumanca. Prva dva žumanca sam isitnila viljuškom pa dodala ajvar. Promešala i napunila belanca.

Punjena jaja 1 s

U sledeća dva sam stavila senf. A u poslednja seckane masline.

Punjena jaja 4 s

U svako smesu sam dodala malo soli.

Uz ova jaja sam jela kupovnu pogačicu sa čvarcima, uzela sam u pekari “Hleb i kifle”.

Punjena jaja 2 s

A kad god jedem ove pogačice, ja sipam i malo gustog paradajz sosa. Sjajno se slažu. Otkinem parče pa umočim. Nekada u sos dodam malo čilija, nekad luk, nekad malo rena.

Prema pravilima restrikcije ove pogačice spadaju u komplikovanije jer u sebi imaju kiselo mleko i jaja. Ja nisam u restrikciji jako dugo i mešam ove dve stvari stalno za doručak.

Prijatno!



Ostavite komentar