Potaž od bundeve i blitve

27/09/2015

Potaz od bundeve i blitve 1

Kuva i piše:
Ana Anufrijev

Ana profil novo s

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Pre izvesnog vremena obećala sam redovno konzumiranje bundeve. Možda je zaista malo nepravedno stavljena u ćošak hrono ishrane. Ko je voli, evo jednog lepog potaža.

Veza blitve, 3-4 kocke očišćene bundeve, beli luk, praziluk, začini (so, kurkuma, tostirani susam i list celera), konopljino ulje i malo neutralne pavlake.

Bundevu stavite u vodu i kuvajte 10-tak min, a onda joj dodajte i opranu vezu blitve, na komade isečen praziluk i 2 čena belog luka. Dovoljno je da ključa par minuta. Štapnim mikserom izmiksajte sadržaj, a onda po ukusu dodajte začine. Pre služenja sipajte malo neutralne pavlake po vrhu i nemojte mešati, jer tako dobijate ovu igru boja, Na samom kraju stavite i malo konopljinog ulja.

Poslužite toplo i uživajte…

P.S. Bundeva se ne koristi u restrikciji, ovo je za one koji su izašli iz nje.



2 komentara

  1. U istraživanju o Hrono dijeti, kuhinji i receptima naisla sam na ovaj sajt i tebe kao autora pojedinih recepata. Jako mi se svidjaju tvoji recepti. Sve pohvale od mene. Veliki pozdrav!
    Sonja Žarković (Krčmarević)

Ostavite komentar