Posni mafini sa pečurkama

17/12/2016

Posni mafini sa pecurkama 1 s

Kuva i piše:
Vesna Novaković

Vesna 1 s

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

U vreme posta možete jesti za doručak raznorazne pite i pitice sa pečurkama, kupusom, prazilukom, ima zaista dosta kombinacija.

Rešila sam da ispobam da napravim pitu sa pečurkama na malo drugačiji način.

Imala sam oko 250 gr heljdinih kora, koje sam isekla na tanje trake. Krupno sam isekla ½ kg pečurki i jedan manji praziluk, posolila i dinstala na ulju (malo dodavala vode, po potrebi) neki 25 minuta u dubljem tiganju (kao vok, na primer). Kad se lepo izdinstalo ubacila isečene kore i dodala čašu kisele vode i sve lepo umućkala.

Posebno sam umutila 3 velike kašike brašna (spelta i heljda), sa pola praška za pecivo i kiselom vodom (čaša otprilike), dodala šoljicu ulja i pomešala sa sa smesom sa korama i pečurkama.

Dobije se gustina kao za mafine, pa sam kašikom vadila u modle.

Peklo se tridesetak minuta na 200 stepeni. Delovalo mi je gnjecavo pa sam vadila iz kalupa tek kad se dobro ohladilo.
Meni je bilo mmmmm…sočno i ukusno.

posni mafini sa pečurkama s



Ostavite komentar