Pogača sa origanom i suncokretom

06/07/2016

Lepinja 1 s

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

Ovu pogaču sam spremila pre godišnjeg odmora ali nisam stigla da je postavim. I sprema se manje više po istom principu kao i sve prethodne. Razliku čine brašna i dodaci. Kad god imam priliku, ja u peciva ubacim neku travčicu ili semenku.

Potrebno vam je:

  • 100 grama speltinog brašna
  • 50 grama ječmenog brašna
  • 20 grama heljdinog brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice morske soli
  • 2 kašike suncokreta
  • 2 kašičice origana
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 130 militara vode

Prvo umešati sive sastojke pa dodati mokre, odnosno ulje i vodu. Zamesite testo kašikom pa ga premacite u pleh u koji ste stavili pek papir. Oblikujte pogaču rukama, malo je poprskajte brašnom i stavite u zagrejanu rernu. Pecite dvadesetak minuta na 210 stepeni. Čačkalicom proverite da li je gotova. Ako se nešto lepi za čačkalicu, ostavite pogaču još malo u rerni.

Lepinja 3 s

Možete je jesti sa bilo čim. Ja sam se odlučila sa sendviče. Malo putera, malo pečenice. I meni je to za dobro jutro ponekad sasvim dosta.



2 komentara

Ostavite komentar