Plavi patlidžan sa paradajzom i bademima

14/04/2015

Plavi patlidzan sa susenim paradajzom 2-s

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Ne mogu da jedem meso svaki dan za ručak. Gledam da unesem dovoljnu količinu proteina kroz hranu, ali to ne znači da svaki dan, u sva tri obroka, mora da bude neko mesište. Nije zdravo, a bogami ni zabavno. Sa njim se lakše skidaju kilogrami, ali na duge staze nije rešenje.  Osim za one koji bez njega ne mogu 😉 .

Ali ovih dana nije jednostavno ni hraniti se sa povrćem, jer je preskupo. Zato sam se i iznenadila kada sam u Maksiju videla da je plavi patlidžan na sniženju. Dva manja komada 50 i nešto dinara – pošteno!

Ovo jelo ima neki mediteranski ili arapski šmek i može lepo da vas zaisti do večere.

Za ovo jelo vam je potrebno:

  • dva manja plava patlidžana
  • nekoliko komada sušenog paradajza
  • dva ili tri čena belog luka
  • pola šake badema
  • začini: morska so, biber, ruzmarin, bosiljak….
  • malo maslinovog ulja

Plavi patlidzan sa susenim paradajzom 1-s

Plavi patlidžan sam isekla na kriške, posolila i ostavila da pusti vodu. Kada je bilo gotovo, prebacila sam ga u pleh sa pek papirom. Dodala sušeni paradajz, velikim nožem smrskane cele čenove belog luka, krupno seckani badem i začine. Sve sam prelila sa maslinovim uljem, umereno. I stavila u zagrejanu rernu na 200 stepeni.

SAVET: Kada solite plavi patlidžan, sačekajte da voda sama izađe, nemojte nikada da ga cedite rukama, jer že biti žilaviji.



1 komentar

  1. Moram reći da se slažem sa izborom.
    Nadam se da će sad kako ide proljeće i ljeto to biti nešto jeftinije i pristupačno za kupiti, a ako nebude onda ćemo smanjiti količinu pa ćemo jesti manje.
    Ali zasigurno ulazi u moj jelovnik.

Ostavite komentar