Plavi patlidžan sa mesom i pavlakom

22/10/2014

Za ovo jelo vam treba:

  • 1 veći plavi patlidžan
  • 300 grama mlevenog junećeg mesa
  • 1 glavica luka
  • 1 čen belog luka
  • Začini: So, biber, kari, đumbir u prahu
  • 1 pavlaka za kuvanje

Plavi patlidžan iseći na pola, izrezati ga nožem ukoso, napraviti kao mrežu, posoliti i ostaviti da stoji, da pusti vodu i gorčinu. Za to vreme prodinstate luk i meso, začinite ih i možete da dodate malo peršuna i malo seckanog crvenog paradajza.

Zatim, kada je paradajz pustio vodu, izdubite ga, iseckate sredinu i dodate mesu.

E sada, moja mama ima trik, posebno kada je u pitanju veliki patlidžan. Pre nego što ga napunite, stavite samo patlidžan, tako izdubljen u rernu da se malo zapeče. Tako se osigurate da će svaki deo, bez obzira na debljinu patlidžana, biti savršeno ispečen i mekan na kraju.

Ne treba mu više od desetak minuta. Onda ga napunite smesom, stavite preko pavlaku za kuvanje i stavite u rernu da se peče. Trebalo bi da bude gotov za, najviše, pola sata. Peče se na temperaturi od 220 do 250, sve zavisi od rerne.

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Ako ste u restrikciji, samo izbacite pavlaku za kuvanje i ubacite, na primer,  belance umućeno sa malo kisele vode.

Ovo je bio ručak za dvoje.

Prijatno!

 



Ostavite komentar