Došlo je vreme da isprobamo novi recpet za tortilje. Danas ne radim pa mi nije …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Ovu pitu je na moj nagovor spremala tetka. Njoj pite nekako bolje idu.
Potrebno vam je:
- 1 pakovanje kora sa heljdinim brašnom
- 3 pakovanja šampinjona (1200 grama)
- 3 glavice crnog luka
- 4 kašike maslinovog ulja
- 1 decilitar vode
- so, biber, kumin
- 1 pavlaka
U jednu činiju sipate vodu i dve kašike maslinovog ulja. Promešate i ostavite.
Crni luk naseckajte na kockice, a pečurke na listiće. Zagrejte dve kašike maslinovog ulja i prodinstajte prvo malo luk, a zatim i pečurke sa njim. Pred kraj dinstanja dodajte začine. Kada bude gotovo, uzmite kore. U podmazan pleh (možete da ga podmažete i sa mašću) stavite koru, zatim je namažite mešavinom vode i ulja, pa stavite preko drugu koru. Pa i nju namažite vodom i ulje. Tetka je onda u tankom sloju mazala pavlaku. Ali nju možete opušteno da preskočite ako hoćete posnu pitu. Ali je sa pavlakom bruka koliko je dobra.
A onda preko stavite fil od pečuraka i luka. Pa preko dve kore koje ćete isto premazati i tako redom. Poslednju koru obavezno premazati vodom i uljem. Tetka je i tu koru namazala sa malo razblažene pavlake.
Stavite pleh u zagrejanu rernu i pecite dvadesetak minuta na 200 ili 210 stepeni. Zavisi od jačine rerne.
I prijatno!
Da li se sampinjoni mogu podgrejavati?
Generalno ne bi trebalo. Ali pite su lepe i hladne.