Pita sa pečurkama

30/12/2015

Pita sa pecurkama 4 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Ovu pitu je na moj nagovor spremala tetka. Njoj pite nekako bolje idu.

Potrebno vam je:

  • 1 pakovanje kora sa heljdinim brašnom
  • 3 pakovanja šampinjona (1200 grama)
  • 3 glavice crnog luka
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 1 decilitar vode
  • so, biber, kumin
  • pavlaka (po želji)

U jednu činiju sipate vodu i dve kašike maslinovog ulja. Promešate i ostavite.

Crni luk naseckajte na kockice, a pečurke na listiće. Zagrejte dve kašike maslinovog ulja i prodinstajte prvo malo luk, a zatim i pečurke sa njim. Pred kraj dinstanja dodajte začine.  Kada bude gotovo, uzmite kore. U podmazan pleh (možete da ga podmažete i sa mašću) stavite koru, zatim je namažite mešavinom vode i ulja, pa stavite preko drugu koru. Pa i nju namažite vodom i ulje. Tetka je onda u tankom sloju mazala pavlaku. Ali nju možete opušteno da preskočite ako hoćete posnu pitu. Ili ako ste tek sad počeli sa hrono ishranom.

Pita sa pecurkama 2 s

A onda preko stavite fil od pečuraka i luka. Pa preko dve kore koje ćete isto premazati i tako redom. Poslednju koru obavezno premazati vodom i uljem. Tetka je i tu koru namazala sa malo razblažene pavlake.

Pita sa pecurkama 1 s

Stavite pleh u zagrejanu rernu i pecite dvadesetak minuta na 200 ili 210 stepeni. Zavisi od jačine rerne.

I prijatno!



Ostavite komentar