Piletina sa pastom od tikvica i šargarepe

10/01/2015

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Piletina, odnosno živina, i pavlaka spadaju u teže kombinacije za stomak. Ali ja ovog puta nisam mogla da odolim, jelo mi se nešto lagano,a kremasto.

Treba vam:

  • 400 grama pilećeg filea
  • 1 tikvica
  • 1 šargarepa
  • manji struk praziluka
  • pavlaka za kuvanje (mlečna)
  • malo maslinovog ulja
  • so, biber, sveža mirođija

Prvo sam prodinstala praziluk na malo maslinovog ulja,a  onda ubacila i piletnu isečenu na manje trake. Kada je bila gotova dodala sam začine i pavlaku. Nisam pustila da se dugo krčka, tek da baci ključ. U suprotnom bi se pavlaka pretvorila u mast i to ne bi bilo to. na samom kraju sam dodala svežu mirođiju i špagete od sirovih tikvica i šargarepe.

Piletina sa pavlakom i pastom od tikvica4 SAJT

Odmah sam sklonila sa ringe jer nisam želela da se tikvica i šatgarepa skuvaju već da ostanu hrskavi.

Ako do sada niste probali ovakve špagete, obavezno to uradite. Pogledajte recept za bolonjez.

I DA NAGLASIM OVO JELO JE ZA POSLE RESTRIKCIJE. Ali bolonjez sa tikvicama može i u restrikciji.

Sve što vam treba je jedan ovakav nožić. Potražite ga na pijacama.

Nozic za tikvice



4 komentara

    1. Ne sećam se koju sam koristila. Samo je bitno da bude mlečna, nikako biljna

Ostavite komentar