Piletina sa kurkumom i potaž od tikvica

08/09/2014

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Piletina sa kurkumom i potaž od tikvica sa mirođijom.

Piletina s kurkumom3

POTAŽ:
Proprži se luk ili praziluk, ubace kockice tikvica, začini po ukusu. Zalije se vodom i kuva. Ne treba mnogo, tikvice budu brzo gotove. Pred kraj se ubaci sveža mirođija i sve se izblendira

MESO

Pileće belo meso se iseče na trakice, namaže maslinovim ulje i kurkumom i stavi u tiganj. Pred kraj se doda so i još neki začin po želji. Još je ukusnije ako se na meso iscedi limun i odlično ide uz zelenu salatu.

PS Po pravilima hrono kuhinje, između supe i jela bi trebalo da prođe 10 do 15 minuta.



3 komentara

    1. Jedna veća tikvica ili dve srednje, pola manjeg praziluka. Ako koristite luk stavite, jedan manji crni luk. Nemojte dodavati previše vode da vam potaž ne bi bio suviše redak

Ostavite komentar