Piletina sa kelerabom i mirođijom

12/06/2015

Piletina sa kelerabom i mirodjijom 1 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Ovo jelo nije komplikovano, lako ga je napraviti, a pritom i malo vežbate ruke.

Potrebno vam je:

  • 2 pileća filea
  • 1 keleraba
  • 2 čena belog luka
  • pola veze mirođije
  • maslinovo ulje
  • morska so

Kelerabu očistite i iseckate na kosckice. Stavite je u posoljenu vodu i pustite je da se kuva. Za to vreme uzmete pileće belo, presečete po dužini tako da dobijete četiri šnicle. Malo ih nauljite i ih poređate u papir u kojem je meso upakovano u prodavnici. Preklopite ih delom papira i lepo ozdarajte tučkom za meso. Kao što znate, ja to radim flašom i već sam umislila da je meso tako lepše i mekše nego kada se mlati standardnom kuhinjskom opremom.

Kada se završili sa udaranjem i izbacivanjem negativne energije, šnicle isečete na trake i ispečete u tiganju. To bi trebalo da uradite kada je keleraba već skuvana da se meso ne bi hladilo.

Kockice kelerabe ocedite i vratite ih u šerpu. Preko njih ubacite meso, iseckan beli luk i mirođiju i sve polijete sa malo ulja. Poklopite šerpu i vratite je na ringlu. Toplota će pomoći da se svi ukusi izmešaju.

Piletina sa kelerabom i mirodjijom 2 a

A vi povremeno tu zatvorenu šerpu dobro protresite da se u njoj sve izmeša. Posle tri ili četiri mlaćenja sa šerpom, jelo servirajte.

I to je to. Prijatno!



4 komentara

  1. Zdravo, kakav otprilike ima ukus keleraba spremnjena na ovaj nacin? Plasim se da probam 🙂 (pitanje je krajnje ozbiljno, tj. ne salim se niti se rugam)

Ostavite komentar