Pijani zeka

15/02/2015

Kuva i piše:

Ivana Milić

Ivana Milić PROFIL

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Potrebno je:

  • Oko 1 kilogram zečjeg mesa
    Ruzmarin
    Beli luk
    Praziluk
    Majčina dusica
    Crno vino
    Sušeni paradajz ( može i svež cherry)
    Dozvoljeno ulje ili mast
    Lovovorov list
    Biber
    So

Meso sam nabavila u Univerexport supermarketu. Cena je malo manje od 600 dinara po kilogramu. Tu sam našla i sveže začine.

Zeca prvo iseći na komade. Svako parče sam posolila i pobiberila, zatim sam ređala u podmazanu vatrostalnu čiiju sa seckanim prazilukom, 3-4 čena krupno sečenog belog luka, 2-3 cele grančice ruzmarina i majčine dusice, 2-3 lovorova lista, 3-4 seckana sušena paradajza i zalila sa 1,5 čašom crnog vina.

Zeka u marinadi

Zeka u marinadi

Poklopila sam i ostavila u frižideru preko noći da se marinira. Sutradan sam pekla oko 1,5 sat poklopljeno na 170 stepeni i oko 30 minuta otklopljeno. Služila sam uz pire od povrća (karfiol, tikvica i praziluk) i salatu od kupusa i kelja.

Meso je bilo sočno i primilo je sve divne mirise i ukuse od začina i vina. A saft koji je ostao od pečenja je prste da poližeš.

Pijani zeka2 S



2 komentara

Ostavite komentar