Paradajz čorba sa tikvicama i piletinom

14/06/2015

Paradajz corba 2 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Lagano, letnje, brzo….

Za ovu čorbicu vam je potrebno:

  • crni luk
  • seckani paradajz iz konzerve
  • paradajz sos (500 militara)
  • 1 manja tikvica
  • 3 čaše vode
  • pečena piletina
  • so, biber, čili

Ovu čorbu možete da napravite sa ili bez mesa. Meni je bila kompletan obrok pa sam pred kraj krčkanja ubacila malo naseckane pečene piletine koja mi je ostala od juče. Ako nemate pečenu piletinu, možete da iseckate svežu i da je ubacite zajedno sa lukom da se dinsta.

Paradajz corba 1 s

Prvo sam iseckala luk i stavila ga da se dinsta sa malo maslinovog ulja. Pred kraj dinstanja sam ubacila narendanu tikvicu, pustila da se malo zajedno dinstaju an ulju, a zatim dodala seckani paradajz, paradajz sos i vodu. Kada je provrilo, smanjila sam temperaturu i ostavila čorbu da se krčka jedno 2o minuta. Pred kraj kuvanja sam ubacila začine i piletinu. Da sam imala malo svežeg peršuna, bilo bi daleko lepše.

Prijatno!



5 komentara

  1. Corba je predivna!! Ja sam umesto tikvice, ubacila malo cvetica brokolija..Prste da polizes. Uzivamo u tvojim receptima i spremamo za restrikciju! Pozdrav!

Ostavite komentar