Papreni mafini

01/07/2015

Papreni mafini 1 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Ako ne volite da vam nešto pecne grlo dok jedete, onda smanjite količine začina za polovinu jer su ovi mafini zaista, kako im ime kaže, papreni!

I oni su bili deo Delikatesnog ponedeljka, ali smo ih spremili u manjoj količini. A deo njih smo slučajno i sakrili od samih sebe, pa smo ih delili tek po završetku večere.

Papreni mafini 3 s

Smesa brašna, jaja i vode je ista kao i u receptu za Delikatesne mafine sa ajvarom i sirom. Generalno, ovo je dosta dobra razmera pa možete da je koristite kao osnovu za različite mafine, samo menjajte ostale sastojke.

Papreni mafini 2 s

Papreni mafini

  • 2 jaja
  • 1 čaša ražanog brašna
  • 1 čaša ječmenog brašna
  • 1/2 čaše speltinih mekinja
  • 1/3 čaše maslinovog ulja
  • 1 ravna kašičica soli
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica tucane paprike
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 čaša kisele vode
  • nepuna čaša iseckane slanine na kockice
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašika sira (možete i bez njega)

Pomešate brašno, mekinje, prašak za pecivo i začine. U činiji umutite jaja, dodajte kiselu vodu, ulje, zatim suve sastojke, slaninu i sir. Sir zaista možete da preskočite, mi smo hteli da potrošimo ono što smo kupili. Sve lepo umešajte špatulom i punite kalupe za mafine koje ste pre toga podmazali.

Peku se oko pola sata na 220 stepeni.

Prijatno!



Ostavite komentar