Pancerote sa ljutenicom

16/04/2015

Pancerote sa ljutenicom 1-s

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Već sam pisala da sam na početku hrono ishrane skupljala recepte sa neta kako bi imala dobru bazu za početak, posebno što pre toga nisam mesila sa integralnim brašnima i nisam imala pojma kako se ponašaju. Pa sam tako skupila nekoliko desetina recepata koje sam odštampala i dala i tetki da ih ima.

Pa je ona tako izvukla svesku pre neki dan i odlučila da nas iznenadi za doručak sa pancerotama. A to znači da ih nisam ja pravila, već ona, što se da videti i po količini praška za pecivo, jer ja toliko nikad ne bih stavila. Ali nema veze, šta je tu je.

Na kraju će se ispostaviti da je i ovo recept sjajne kuvarice Dragane Vladisavljević.

Za ove pancerote vam je potrebno:

  • 500 grama brašna (stavila je po 125 grama ražanog, graham, ječmenog i heljdinog)
  • čašičicu soli
  • 2 praška za pecivo (preporučujem jedan)
  • 2 kašike masti
  • 275 militara mlake vode

Umešate suve sastojke pa dodate mast i vodu i zamesite testo. Ostavite ga malo da odmori dok napravite fil.

Za fil vam je potrebno:

  • 150 grama šunke
  • 1 belance
  • 2 kašike sira
  • 4 kašike ljutenice

Pancerote sa ljutenicom 2-s

Zapravo u fil možete da stavite šta god želite. Koliko god da je važno da testo bude ukusno, toliko je važnije da fil rastura od ukusa. I nemojte da štedite. Sledeći put stavljamo mocarelu.

Po originalnom receptu, testo treba podeliti na 8 loptica. Međutim, tetka je htela manje pancerote pa ih je razvila u više. Mislim da je na kraju ispalo 16. Bio je pun pleh.

Razvaljate loptice u krugove, napunite filom, preklopite i dobro ih pritisnete viljuškom po ivicama. Uzmete ono preostalo žumance, namažete ih i pospete semenkama. Tetka je stavila susam i lan.

Pečete na 220 stepeni između 30 i 40 minuta.

Prijatno!



6 komentara

  1. Ko ne zeli da koristi mast za pripremu ovih pancerota moze istu da zameni puterom 🙂

  2. Testo je super! Ja nisam vicna oklagiji, ali ove mi ispadaju super vec drugi put za redom 🙂
    Za mene jednu, pola mere je i vise nego dovoljno za 2 dana. Moraju samo odmah da se stave u kesu da omeksaju inace budu bas tvrde o ostre.

Ostavite komentar