Namaz sa dimljenom pastrmkom i vlašcem

30/09/2016
Canon 700 D

Canon 700 D

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Dimljena pastrmka mi je jedna od omiljenijih riba u kuhinji. Ne može uvek lako da se nađe ali je ima u ribarnicama i bolje snabdevenim marketima. Uglavnom stiže zamrznuta, pa kada se otvara pakovanje, obično se celo i ispeče. A tako uvek preostane nešto ribe i za sledeći dan.

A ako vam se ne jede opet za ručak, možete da je spremite za doručak.

Potrebno vam je:

  • Filet dimljene pastrmke (pečen)
  • 1 pavlaka
  • 1/2 veze vlašca
  • Malo limunovog soka
  • Prstohvat morske soli

Skinite kožicu sa pastrmke i dobro je usitnite prstima. Tako ćete videti i da nije neka koščica zaostala. Stavite isitnjenu pastrmku u činiju, dodajte pavlaku, malo limunovog soka i prstohvat morske soli. Naravno, ako pastrmka nije slana. A ova moja nije bila nešto posebno, iako je bila dimljena. Količina soka od limuna zavisi od vas, koliko volite kiselo.

Iseckajte vlašac na sitno pa i njega dodajte u činiju. I sve promešajte. Umesto vlašca, možete da stavite i svežu mirođiju. I tako će biti odlično.

Namaz sa dimljenom pastrmkom 3 s

Izaberite neko pecivo koje je zgodno za umakanje.

Namaz sa dimljenom pastrmkom 4 s

I navalite.

Ja sam ovog jutra pazarila hrono štapić iz “Hleb i kifle”. U sebi nema jaja i mlečnih proizvoda pa možete da ga jedete sa čim želite čak i ako ste u najstrožoj restrikciji.

Namaz sa dimljenom pastrmkom 2 s

I da, ako se neko pita, pavlaka jeste dozvoljena u restrikciji. Samo je preporuka da se ne jede baš često.

Prijatno!



Ostavite komentar