Musaka od karfiola

22/03/2016

Musaka od karfiola 1 s

 

Ana profil novo s

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

Ovu musaku nisam morala da prevodim u hrono. Oduvek je pravim ovako, samo je sada više volim. Karfiol se opere, podeli na pola i blanšira.

Na masti izdinstati crni i praziluk i dodati mleveno juneće meso. Začiniti po želji – so, biber, aleva paprika, bosiljak, beli luk.
Karfiol usitniti pa podeliti na tri dela i poredjati po dnu vatrostalne činije, zaliti sa par kašika paradajza i staviti 1/2 nadeva od mesa. Poređati jos jedan red karfiola, paradajza i mesa i zatvoriti karfiolom. Peći otklopljeno na 200 stepeni oko 40 minuta. Po želji preliti razmućenim jajima i jos malo zapeći. Ako ste u restrikciji stavite samo belanca.

Jedno 30 tak minuta je potrebno da odstoji i upije ostatak tečnosti, mada je savršena i hladna.



Ostavite komentar