Mini hlepčići sa lanom

09/12/2016
Canon 700 D

Canon 700 D

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Dugo nisam pravila hleb. A nisam klasičan ni sada, već mini. Da je pojede iz zalogaja ili dva. Ne mogu sendviči da se prave, ali se brže ispeče.

Potrebno vam je:

  • šoljica ražanog brašna
  • šolica speltinog brašna
  • šoljica ječmenog brašna
  • dve šoljice vode
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • prstohvat morske soli
  • 2,5 kašike lana

Kao meru sam koristila baš šoljice, one male i starinske za kafu.

Mini hlepcici sa lanom 1 s

Pomešate brašna i so. Dodate vodu i ostavite preko noći da stoji. Ujutru dodate maslinovo ulje, prašak za pecivo, sve dobro promešate. Ali baš dobro da bi prašak svuda ravnomerno bio.

Lan blago sameljete u mlinu za kafu. Dve kašike ubacite u testo i promešate, a mali deo ostavite za posipanje.

Smesu kašikom sipajte u kalup za mini mafine, taman je ima za 12 komada.

Mini hlepcici sa lanom 2 s

Kalup stavite u zagrejanu rerenu i pecite dvadesetak minuta na 220 stepeni.

Nisam u restrikciji pa rado jedem stare i tvrde sireve. Ovog puta sam narezala livanjskog sira, ne znam da li ste ga probali, ali to mi je jedan od najomiljenijih sireva ikad. Volim i francuske i italijanske, i sve sireve sveta, ali nema onog kao livanjskog.

Mini hlepcici sa lanom 5 s

Uz sir malo maslinovog ulja sa origanom. I savršen dorčak, barem za mene. Vi, uz ovaj hleb, odnosno hlepčiće, možete da jedete šta želite: jaja, suhomesnato, puter…..



4 komentara

  1. Draga Ana, Da li pojedete svih 12 hlepcica za jedan obrok ili ih raspodelite ne nekoliko dana? Kakav im je ukus/struktura drugi dan? Hvala

    1. 🙂 Ne, pojela sam tri. Deo sam dala tetki da proba, a ostatak sam stavila u krpu pa u kesu. Mali su pa se brzo suše. Ali su i sutra dobri.

Ostavite komentar