Mediteranski hlepčići

25/08/2017

Kuva i piše:
Jovana Ivanović

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

 

Ovakve hlepčiće sam prvi put probala pre par godina u Grčkoj, i od tada ih redovno kupujem, kada se nadjem tamo. Sada sam rešila da pokušam da napravim slične, i moram priznati da sam 98% uspela 😃

Sastojci:

  • 100 gr ražanog brašna i jos malo za doradu
  • 60 gr prosenog brašna
  • 60 gr ječmenog brašna
  • Malo sode bikarbone
  • Dve kašike susama
  • Dve kašike maslinovog ulja
  • Oko 100 ml kisele vode
  • Dooooooobra kašika origana
  • Desetak naseckanih zelenih maslinki

Sastojke sjediniti po redosledu-suve pa tečne, i na radnoj ploči doraditi, te oblikovati od testa pravougaonu formu, koju ćete seći na pola santimetra debljine i dobiti hlepčiće kao na slici.

Položeno ih stavite na pek papir i pecite na 180 stepeni nekih 20-25 min. Neka se dooooobro ureškaju zato sto je poenta da budu tvrdi i hrskavi.

P.S. malo testa mi je preteklo pa sam izvaljala i nekoliko štapića ☺

Uživajte!!! 😇😃



Ostavite komentar