Mali hleb sa pršutom, fetom i salatom

05/01/2015

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Opet sam kasno ustala, a jeo mi se klasični sendvič. Pa sam napravila mali hleb.

Treba vam:

  • 200 grama ražanog brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • prstohvat sode bikarbone
  • pola kašičice soli
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 200 militara tople vode

Sve sam umešala i sipala u silikonski kalup za pečenje hleba pošto nije veliki. Pekao se 40 minuta na 230 stepeni.

Ispao je jako tanak kao neki baget.

Presekla sam ga na pola pa po dužini i ubacila u rernu na još par minuta da bude hrskav sa svih strana. Namazala obe strane puterom, stavila goveđu pršutu, feta sir, paradj i zelenu salatu.

I pojela sve :)

Prijatno!

– See more at: http://web.archive.org/web/20141202055236/http://hronokuhinja.rs/mali-hleb-sa-prsutom-fetom-i-salatom/#sthash.ir5qDKjY.dpuf



Ostavite komentar