Mala pita sa prazilukom

28/11/2015

Pita sa prazilukom i heljdinim brasnom 4 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Izuzetno brzo se pravi,i brzo ispeče.

Potrebno vam je:

  • 1 manji struk praziluka
  • 3 kašičice masti
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/3 kašičice bibera
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 jaje
  • 3 kašike heljdinog brašna
  • 1 decilitar kisele vode
  • 1 kašika smrvljenog lana

Praziluk dobro očistite i iseckajte na krugove. U tiganju zagrejte dve kašičice masti i prodnistajte praziluk sa malo bibera. Kada bude gotov ostavite ga par minuta da se ohladi.

U činiji umutite jaje, dodajte kiselu vodu, kašičicu masti, so, prašak za pecivo, brašno, lan. Sve promešajte pa dodajte praziluk. Promešajte još jednom i smesu izlijte u činiju u koju ste stavili pek papir. Koristila sam onu zemljanu koja mi je ostala od kiselog mleka.

Pita sa prazilukom i heljdinim brasnom 1 s

Stavite u rernu i pecite desetak minuta na 220 stepeni.

Pita sa prazilukom i heljdinim brasnom 3 s

Izvadite je, isecite i jedite. Ako ste u restrikciji možete da dodate malo ajvara preko nje. Ako niste, onda možete kao ja, da dodate kajmak.

Pita sa prazilukom i heljdinim brasnom 2 s

Kajmak je dozvoljen u restrikciji, mada sa njim ne bi trebalo preterivati. Ali pošto u ovoj piti ima jaje, onda je bolje jesti sa nekim drugim namazom, a ne sa mlečnim proizvodom.

Prijatno!

 



Ostavite komentar