Mafini sa crvenim voćem

06/04/2015

Slatki mafini 2-s

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Malo sam se igrala za vikend.

Kada spremam slatko, trudim se da ga spremam bez jaja, jer kako dan odmiče, ona postaju teža za varenje. A posebno sad, kada možemo da jedemo slatko i kasnije, jer već uveliko računamo po letnjem vremenu. Što znači da slatkiše jedemo između 17 i 19 sati.

Ali ponekad dam sebi oduška…..

Za ove mafine vam je potrebno:

  • 2 jaja
  • 1 kiselo mleko
  • 2 čaše graham brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 2 kašike rastopljenog putera
  • 5 ili 6 kašika agavinog sirupa
  • pakovanje zamrznutog crvenog miksa (jagoda, malina, višnja i ribizla)
  • 2 kašike rogača

U jednoj posudi sam umutila jaja, a u drugoj kiselo mleko sa agavinim sirupom. Zatim sam umešala te sastojke, dodala rastoplje, ali malo prohlađen puter. A onda brašno i crveno voće koje sam prethodno odledila. Krupnije voćke sam iseckala nožem na sitnije delove.

U kalup za mafine sam stavila papiriće, što nikad ne radim kada pravim slane mafine. Ali sam znala da će ovi biti jako mekani i da je bolje da imaju “držač”.

Polovinu smese sam sipala u kalupe, a u drugu polovinu dodala dve kašike rogača. Htela sam da imam i svetlu i tamnu varijantu.

Slatki mafini 1-s

Stavila sam ih u zagrejanu rernu i pekla između 20 i 30 minuta.

Prijatno!



10 komentara

  1. Da li umesto agavinog dirupa moze da se koristi fruktoza i koliko bi u tom slucaju kasika fruktoze bilo potrebno za ovaj kolac

Ostavite komentar