Mafini od prosa sa čeri paradajzom

16/03/2016

Mafini od prosa 3 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Pre neki dan je “Lonče” imalo svoj prvi jutarnji ketering – hrono doručak za 20 ljudi. To su naravno spremali kuvari, a ja sam doprinela mojim mafinima od prosa. A pre toga sam ih isprobala kod kuće.

Inače, ovo je super doručak posebno ako vam ostane malo prosa od prethodnog jela. Taman da spojite korisno i lepo.

U zavisnosti od toga koju količinu prosa koristite, izaberite toliko jaja. Ako pravite ceo pleh, onda će vam trebati manja šolja koje ćete skuvati, 4 do 5 jaja, 150 grama šunke, dve kašike maslinovog ulja, kašičicu praška za pecivo. Ako niste u restrikciji, možete da dodate i 250 grama feta sira.

Mafini od prosa 1 s

Ako pravite manju količinu, ja sam ovde imala 4 ili 5 kašika skuvanog prosa, onda stavite dva jaja, malo seckane šunke. I opet sir ako želite. Može i bez njega, isprobala sam i tu varijantu. Jaja umutite i sve umešajte u njih.

Mafini od prosa 2 s

U kalup za mafine sam stavila papiriće i punila ih skoro do vrha. A onda sam u svaki utisnula po čeri paradajz.

Mafini od prosa 4 s

Stavite u zagrejanu rernu i pecite dvadesetak minuta na 210 stepeni. kada se zarumene, gotovi su.

Mafini od prosa 5 s

Odličan doručak.

Prijatno!

 



Ostavite komentar