Hlepčići sa začinima

04/06/2016

Mafin hleb sa zacinima s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

Ovog jutra nešto sasvim obično. Ponekad hleb više volim da pravim u kalupima za mafine jer se brže ispeče, a i manje su šanse da se puno mrvi od ovsenog brašna.

Potrebno vam je:

  • 60 grama ražanog brašna
  • 60 grama heljdinog brašna
  • 30 grama ovsenog brašna
  • 2 kašičice sušenog vlašca
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 puna kašičica praška za pecivo
  • 150 militara vode
  • 2 kašike maslinovog ulja

Kao i uvek, prvo umešate suve sastojke a zatim dodate ulje i vodu.

U kalup za mafine stavite masne papiriće ili ih namažite svinjskom mašću ili puterom. Zatim sipajte smesu. Kada potrošite sve iz činije, kalup ubacite u zagrejanu rernu i pecite 15 do 20 minuta na 200 stepeni.

Možete ih ejsti uz jaja ili praviti mini sendviče. Šta vam padne na pamet.

Prijatno!



4 komentara

  1. Meni ovi mafini uopšte nisi uspeli. Testo se lepilo, nisam mogla da ga sipam u kalup. Magini su bilo mokri unutra a kora se lomila. Sve sam ih morala baciti u djubre 🙁

Ostavite komentar