Lovačke šnicle

15/04/2015

Lovacke snicle1s

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Ovo je tetkin recept i skoro uvek ih ona pravi. I uvek koristi teleće šnicle. Količina zavisi od broja osoba za ručkom.

Šnicle se malo “istuku” tučkom, ili u mom slučaju staklenom flašom, začine i ispeku na malo maslinovog ulja. Od začina možete da stavite bilo šta: so, biber, kumin, đumbir…..šta god volite. Kada budu gotove, izvadite ih iz tiganja i pokrijte nečim, a na tom istom ulju prodinstajte sitno seckan crni luk. Pred kraj dinstanja, dodajte listiće belog luka.

A onda vratite meso na luk, i sipajte preko svu tečnost koja je izašla iz šnicli dok su stajale. Zatim dodajte paradajz sos, vino po želji, i kuvajte na tihoj vatri dok se sos ne zgusne.

Oni, kojima fali klasična zaprška za zgušnjavanje sosa, mogu da dodaju malo lanenog brašna.

Prijatno!



24 komentara

  1. Sve mislim da nebudem dosadan pa se nejavljam. Pišem,radim,fejs otvoren kad Ana opet složi nešto što ja volim. Tako da nemem riječi ovo obožavam. Bravo, kuhinja je po mojoj mjeri.
    Sad ja ovako gladan moram sve ostaviti i ići jesti…..Ana,Ana… 🙂

    Dr.Š.

    1. Količine nisu ograničene. Jedete dok se ne zasitite, ali naravno u tome ne bi trebalo preterivati. Meni su dve šnicle maksimum uz dobru salatu.

  2. Ana, koje maslinovo ulje koristite za przenje?
    Unapred hvala na odgovoru i hvala za fenomenalne recepte

    1. U zavisnosti od toga kakav mi je budžet, menjam brendove. Tako da možete bilo koje hladno ceđeno a da vam cena odgovara.

  3. Postovana,zanima me da li u restrikciji smeju da se jedu svinjske prodimljene snicle takozvane vesalice?I na koji nacin?Hvala unapred,planiram da krenem sa hrono ishranom.

    1. Svinjsko meso možete da jedete. I može dimljeno ili prodimljeno, ali sa tim ne bi trebalo preterivati jer takvo meso sadrži dosta soli. Ja ga na početku ishrane nisam koristila, htela sam da sve bude nekako jednostavno i malo dijetalnije.

  4. Evo probah i drugi rucak. Naravno odlican je. Koristila sam svinjsko meso i kao prilog izmesala rendanu sargarepu i kelerabu, naravno svezu. Zelena salata je bila zavrsnica. Hvala na idejama.😄

  5. Zdravo Ana! Planiram da pocnem sa hrono ishranom restrikcijom tacnije, zanima me samo posto nisam bas najbolje shvatila, sto se tice salata za vreme rucka i vecere, da li smem da jedem recimo papriku iz tursije , ili kiseo kupus …

  6. Zdravo Ana. Tek sam pocela da se pridrzavam ovog rezima ishrane pa imam mnogo pitanja. Da li za salatu moze da se jede krastavac sa pavlakom? i kada pravim zelenu salatu da li smem da koristim alkoholno sirce? Pijem kafu nes 3u1,da li je to problem? probala sam 2u1 ali mi je jako gorko

    1. U restrikciji se mlečni proizvodi jedu samo za doručak, a pavaka jako retko. Što se tiče kafe, može obična nes, nema ni 2, ni 3 u 1. Možete da stavite malo stevije i ponekad bademovo mleko.

  7. Zar nije u restrikciji zabranjeno przenje na ulju i parajiz sos ( osim ako nije prirodan i bez secera). Pocetnik sam u restrikciji pa sam malo zbunjena:-).

    1. Da smemo da jedemo samo prirodno, većina nas koji žive u gradu, nemaju nikog na selu, ne bi mogli da se hrane po pravilima HI. Mođete kupovni paradajz sok koji nema šećera u sebi. Prženje u dubokom ulju jeste. Prženje na malo masnoće koja dobro podnosi visoke temperature je ok. U većini recepata je u pitanju dinstanje.

    1. Ja ih nisam koristila za tako nešto sli ljudi jesu i kažu da radi posao. Ja sosove pravim gustim tako što ih ostavim dovoljno dugo da se ukuvaju. Ili stavim malo više luka da se dinsta.

Ostavite komentar