Lemon curd (slatki namaz od limuna i jaja)

10/04/2015

Lemon curd 2-s

Kuva i piše:

Robert Denić

robert-denic-profil-200

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 3 limuna
  • 60 gr putera
  • Dve i po supene kašike Agava zasladjivača (sirup od agave)

Pošto se sve kuva na pari, potrebna vam je jedna šerpa i posuda koja se stavlja u šerpu. Vodite računa da posuda ne dodiruje vodu koja ključa u šerpi. Izrendate koru od limuna i ostavite sa strane sa puterom isečenim na kockice koji mora da bude na sobnoj temperaturi. U posudu stavite jaja, sok od 3 limuna, Agava zasladjivač i lagano mešate žicom( to naravno radite iznad šerpe u kojoj ključa voda na nekoj srednjoj temperaturi ). Kada sve postane gusto, kremasto, sklonite posudu sa šerpe pa dodajte puter i rendanu koru od limuna. Mešate lagano dok se puter ne istopi a onda sve to još par minuta mešate iznad šerpe sa ključalom vodom. Sipate namaz u sterilnu teglu i stavite u frižider da se ohladi. Savršen je uz palačinke, biskvite…ma uz sve 🙂



6 komentara

    1. Ne duže od nedelju dana. Jaja su u njemu pa ne treba dugo da stoji. Ovo i nije velika količina. Napravite npr. palačinke za 5-6 prijatelja ili porodicu i ode teglica 🙂 🙂 🙂

  1. A u slučaju da ne stavimo zaslađivač, moze li tada da se koristi u restrikciji? 🙂

Ostavite komentar