Korpice sa svim i svačim

04/09/2015
Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Da se ne lažemo, retko ko će sebi ujutru da pravi korpice i da ih puni zanimljivim stvarima i ukrašava kao da će ići u ketering. Ali dobro je za smirivanje živaca. Ili za decu. Ili ako vam neko dolazi u goste.

Testo je isto kao i ranije, samo što sam ovog puta koristila pšenično integralno brašno jer drugo trenutno nemam u kući. Vi možete da stavite ražano, speltino ili mešavinu brašna. Uvek ispadnu dobre.

Takođe, ovog puta ih nisam odmah stavila na visoku temperaturu već sam ih prvo malo sušila u rerni, na 130 stepeni, a onda podigla temperaturu na kratko samo da budu brže gotove.

Stavila sam:

  • 200 grama brašna
  • 125 militara vode
  • 2 kašike ulja
  • 1/2 kasicice soli
  • 1/2 praška za pecivo

Umesila sam testo i doradila ga na pobrašnjenoj ploči. Razvukla i šoljom vadila krugove:

Korpice 1 s

Kada sam ih završila, svaki krug sam još malo rastanjila oklagijom i stavljala u kalup za mafine koji sam pre toga namazala sa malo svinjske masti. Najbolja je za podmazivanje.

Stavila sam ih u rernu na 130 jedno 1o minuta, a onda podigla temperaturu na 220 i ostavila još, recimo, 10 minuta, možda i manje. Izvadila i punila.

Prvo je išla grčka salata: čeri, feta, masline, bosiljak, maslinovo ulje i malo bibera:

Korpice sa grckom salatom 1 s

Drugo punjenje: kajgana, čeri, malo bibera:

Korpice sa jajimas

Fantazija!

 



Ostavite komentar