Punjene korpice

08/03/2015

Korpice1-s

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Ovaj recept sam “pozajmila” od Dragane Vladisavljević. I bila sam iznenađena kako se brzo prave i koliko je testo dobro. Jedva čekam da ga isprobam za picu i još ponešto.

Treba vam:

  • 200 grama brasna po želji
  • 125 militara vode
  • 2 kašike ulja
  • 1/2 kasicice soli
  • 1/2 praška za pecivo

Umesiti testo u činiji, a zatim ga doraditi na pobrašnjenoj ploči.

Korpice6-s

 

Razvucite ga i čašom ili šoljom vadite krugove.

Korpice5-s

Samo vodite računa da budu dovoljno veliki da lepo pokriju kalup za mafine.

Korpice4-s

Dragana ih je punila tunjevinom i ovčijim sirom, a ja sa onim što sam imala u frižideru:

  • mocarelom
  • kockicama slanine
  • bebi spanaćem
  • malo paradajz sosa

Korpice3-s

Rernu sam stavila da se greje dok sam ih punila, ubacila pleh i pekla oko dvadesetak minuta na 220. Da se ne bi lepili, nauljite kalupe. U tom slučaju će se jako lako vaditi. Ako vam se čini da testo nije dovoljno porumenelo, pustite ih još malo.

Meni je ispalo osam komada, da sam testo razvila tanje, mogla sam da napunim i ceo pleh.



17 komentara

  1. nisam skapirala ceo postipak pravljenja nakon sto se testo razvuce i izvade krugovi
    da li se testo onda stavi u kalup pa preko testa mesavina sira slaninice i spanaca i onda se testo poklopi preko… ili kako… molim za malo detaljnije pojasnjenje ako nie problem

    hvala

  2. Pravila sam korpice.Testo je zaista odlicno.Ja sam pravila malo vecu meru, povecala sam brasno, vodu i ulje za pola i dobila sam 12 korpica. Sledece su kifle sa ovim testom, pa pica…..prosto jedva cekam da nesto novo napravi

  3. Ja sam mesala ječmeno i integralno ražano brašno – fenomenalno, recept je super. Razvukla sam malo tanje i dobila pun pleh… a ostalo mi je malo parce testa koje sam oblikovala u kiflicu – i ona je super ispala… pustite mašti na volju 🙂

  4. Ja sam od ovog testa malo pre napravila pogacice sa susamom bez iceg. Kakvo cudo od testa!

  5. Izvinite na dosadi ali kada pravim neki hleb samo sa razanim brasnom kako da on sto više naraste? Da li da dodam malo integralnog psenicnog?

Ostavite komentar