Kako da napravite savršen hrono hleb

25/04/2017

 

Integralna brašna, posebno ovseno i ječmeno, ponašaju se potpuno drugalije nego pšenično, pre svega belo brašno. Sa njima nije uvek lako raditi, ali su samim tim veći izaov. I ako uložite malo truda i ljubavi, integralni hlebovi mogu da ispadnu fantastično. I bez kvasca.

Ali treba da znate nekoliko stvari:

  1. Svaki hleb je bolji ukoliko smesa odstoji.
  2. Kada smesa stoji duže, a trebalo bi barem preko noći ili dana, prašak za pecivo stavite pred pečenje.
  3. Birajte brašna i mere pažljivo, od ječmenog, ovsenog i prosenog se peciva i hlebovi mrve
  4. Pravite tanje hlebove, brže će se i bolje ispeći čak i kada su brašna problematična

Ukoliko želite da dobijate obaveštenja o video snimcima, prijavite se na Youtube kanalu. Samo kliknite na crveni box u desnom gornjem uglu.

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela



2 komentara

  1. Pozdrav draga moja.
    Pre svega odusevljena sam tvojom stranicom. Pocela sam sa hrono ishranom pre 7 dana i bas si mi dala divne ideje! Vec sam probala tvojih par recepata. 🙂
    Imam jedno pitanje. Muku mucim sa kafom bez secera i mleka. To mi je bio najveci uzitak, muceni nes sa svim ostalim otrovima. Sta ces 🤗 e sad negde sam procitala da je bademovo mleko ok piti? Kad vec ne moze slatka kafa… dal moze bar sa ovim mlekom?
    Hvala puno!

Ostavite komentar