Kačamak od heljde (bez glutena)

05/01/2015

Kuva i piše:

Ivana Milić

ivana-milic-PROFIL

 

 

 

Primetila sam da mnogi izbegavaju heljdu zbog ukusa. Ovo jelo je od čiste heljde i jako je dobro, čak mi je ukusnije od običnog kačamaka sa kukuruzom.

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Potrebno je :

  • 250 mililitara vode
  • 50 grama heljdinog brašna
  • kašičica putera (može i ulje ili mast, ali je sa puterom ukusnije)
  • so
  • krička sira ( ja sam stavila fetu)
  • začini po želji ( ko voli ljutkasto, cčili je odličan u ovoj kombinaciji)

Kacamak-od-heljde-SAJT

Stavite vodu u šerpicu, posolite i stavite puter. Kad provri, sklonite je sa ringle i polako sipajte brašno mešajući žicom da se ne naprave grudvice. Vratite na ringlu i smanjite jačinu. Kuvajte jos  par minuta. Na kraju dodajte sir i sipajte u činiju. Pospite zacine.

Prijatno!



Ostavite komentar