Jaja na puter tostu

11/12/2017

Canon 700 D

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

Povremeno preteram ujutru. Ne toliko sa količinom hrane, mislim da je to skoro uvek pristojno, već sa sastojcima.

Na hleb uglavnom stavljam maslinovo ulje ili domaće namaze, u poslednje vreme ređe puter. Ali mi se tako prijeo jutros. Toliko da sam ovaj doručak skroz zamastila.

Odlučila sam da napravim puter tost. I jaja.

U tiganj sam stavila puter i pustila da se rastopi. Vodite računa da vatra ne bude previše jaka jer će puter pregoreti. Onda sam ubacila hleb u tiganj i pekla sa obe strane dok nije porumeneo.

Kada je bio gotov, izvadila sam hleb a u tiganj dodala malo masti (hleb je upio većinu putera). Pa sam ubacila i jaja.

Jaja uvek pečem pokrivena da bi bila brže gotova a da ne bi izgorela. Ili postala tvrdo pečena. Ja volim rovita jaja na oko.

Da li želite da dobijate obaveštenja sa bloga Hrono kuhinja?

Na kraju sam ih samo malo poslila i posula karijem. Odlična kombinacija ukusa.

Jaja na puter tost i to je to.

Potrebno vam je (po osobi):

  • 2 – 3 manja parčeta hleba
  • 1/2 kašike putera
  • 3 jaja
  • Začini: Morska so, kari

Prijatno!

 



Ostavite komentar