Iverak sa bebi spanaćem

10/03/2016

Iverak 2 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Iverak je riba neobičnog oblika, pljosnata i sa očima na jednoj strani. Kod nas se naziva još i iver, pasara ili ploča. Može da se nađe u Jadranu.

Iverak2 s

Meso ove ribe je izuzetno ukusno, ali opet blago. I odličan je izvor proteina i u sebi ima jako malo masti. Ima ih više vrsta ali je većina odličan izvor niacina, fosfora, selena, kalcijuma i vitamina B kompleksa.

Sama struktura mesa je takođe neverovatna, pa budite nežni prema ovoj ribi.

Ovog puta sam je spremila na najjednostavniji mogći način. Filete ribe sam osušila od vode i ispekla sa obe strane u tiganju na malo maslinovog ulja. Samo sam na kraju dodala morsku so i šareni biber. Kada su fileti bili gotovi, prebacila sam ih na tanjir, a u tiganj dodala još malo ulja, krugove crnog luka i dve šake bebi spanaća. Čim je spanać kljoknuo izvadila sam ga i stavila preko ribe. Luk sam sa obe strane pekla po minut a onda i njega ubacila u tanjir. sve sam zalila sa malo limuna i pored spremila veliku zelenu salatu.

Iverak 1 s

Prijatno!

 



2 komentara

Ostavite komentar