Hrskave tortilje

03/10/2016

Hrskave tortilje 1 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

Ovo jutro je počelo tako da bi možda bilo dobro da se odmah vratim u krevet. Uspela sam da napravim požar u rerni, da blago spalim tortilje, a onda zamalo i razbijem staklo na vratima rerne. Ali sam uspela da spremim doručak i da se lepo najedem. 1:0 za mene.

Za tortilje vam je potrebno:

  • 100 grama speltinog brašna
  • 1 decilitar mlake vode
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1,5 kašika maslinovog ulja
  • prstohvat morske soli

Zagrejte rernu.

U činiji pomešajte brašno, so i prašak za pecivo. Dodajte ulje i vodu i kašikom zamestite testo.

Stavite malo brašna na radnu ploču, izvadite testo na njega i domestite ga. Formirajte dve loptice, pa ih razvaljajte oklagijom.

U pleh stavite pek papir, pa na njega i tortilje. Ubacite pleh u zagrejanu resrnu što bliže gornjem grejaču, ali ne preblizo. Ako ne budete vodili računa papir će dodirnuti grejač i zapaliti se. Barem se meni desilo.

Pecite ih dok ne dobiju žutu boju i postanu hrskave.

Ako ste u restrikciji, možete da ih jedete uz humus, odlično se slažu.

Hrskave tortilje 2 s

Ja nisam u restrikciji pa sam tortilju nafilovala dimljenim kačkavaljem i vratila sve u renu da se sir otopi. A pre toga sam je premazala sa malo maslinovog ulja.

Hrskave tortilje 3 s

Doduše, ovako nešto mogu da jedu i oni koji su u restrikciji, samo treba da stav svežu mocarelu. I da uživaju.

Hrskave tortilje 4 s

Prijatno!

 



Ostavite komentar