Hrono urnebes salata

09/10/2014

Ovog jutra bez putera i ajvara, i bez egzotičnih namaza. Zasitila sam se. Ovog jutra klasično srpsko meze – urnebes salata!

Urnebes salata1.jpg SAJT

Doduše, malo prilagođena hrono. Kad kažem malo, to znači da nisam korisitila stari sir i kajmak koji se obično mešaju, već fetu. Takođe, nisam ubacivala jaja, kao što to ponekad rade, jer mi nikad nije bilo jasno šta će jaja u urnebes salati. Zašto pokvariti nešto tako jednostavno, a dobro?

Recept:

  • 250 grama fete
  • 2 kačičice aleve paprike
  • 2 kašičice ljute tucane paprike
  • 2 manja čena belog luka

Količine paprike i belog luka su promenljive, sve zavisi koliko volite da je začinjeno. Možete staviti i više i manje.

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Fetu isitnite viljuškom i dodate vodu iz kutije da je malo razmekšate. Ako kupujete fetu na kilo, možete da dodate malo kisele vode. U to stavite tucanu i slatku papriku i presovan beli luk. Sve pomešate i spremno je za služenje. Čak nisam htela ni dobro da umutim sir. Ostavila sam male gromuljice, jer me tako služi sećanje na prvi urnebes koji sam probala.

Urnebes salata3.jpg SAJT

Uz urnebes je išla vruća pogača, i pileća prsa.

Pogledajte recept za pogaču.

Prijatno!



1 komentar

Ostavite komentar