Hlepčići sa mirođijom

06/07/2015

Hlepcici sa mirodjijom 1 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Za sreću su ponekad potrebne samo tri stvari: brašno, voda i so. Ovog jutra sam htela da se malo igram, pa sam napravila miks kineskih palačniki (mada i dalje sumnjam da im je to poreklo) i indijskog hleba. I ne brinite, nije ništa komplikovano, jako se brzo pravi. A punjenje možete da stavite po želji.

Za ove hlepčiće vam je potrebno:

125 grama brašna (ja sam stavila speltino, vi možete ražano ili neki miks)

1/3 čaše vode (čaša je od kiselog mleka)

1/2 kašičice soli

Pomešate brašno i so i dodate vodu. Rukama umestite jako mekano, pomalo lepljivo testo. Uvaljate ga u kobasicu i podelite na četiri dela. Svaki deo uvaljate kao lopticu, a zatim razvaljate u disk. Uopšte ne morate da budete pedntni i da pazite da li će biti perfektan krug. Površinu namažete sa malo putera, a onda je posipate. Ovog puta sam iseckala svežu mirođiju i malo belog luka. Plan je bio da ove hlepčiće pravim samo sa crvenim lukom, ali sam u poslednjem trenutku shvatila da ga nemam.

Hlepcici sa mirodjijom 3 s

Pospete mirođiju i beli luk, dodate mrvicu morske soli i urolate testo kao palačinku.

Hlepcici sa mirodjijom 6 s

Zatim tu palačinku urolate kao pužić.

Hlepcici sa mirodjijom 5 s

Pužić malo pritisnete dlanom, da se napravi mini disk, a onda ga razvaljate oklagijom. I spremno je za tiganj.

Hlepcici sa mirodjijom 4 s

Tiganj zagrejte, ali ove hlepčiće pecite na niskoj temperaturi. Ja sam pekla na “petici”. U samom startu ne morate ništa da dodate od masnoća jer u njima ima putera. Ako vam zafali tokom pečenja, stavite na vrh kašičice u tiganj. Pecite na tihoj vatri nekoliko minuta sa svake strane. Ako vam ringla bude uključena na jače, potamneće i postaće kruti. Ovako ostanu svetli i fino hrskavi.

Hlepcici sa mirodjijom 2 s

Kada su bili gotovi isekla sam ih na četvrtine i jele sa čeri paradajzom, svežom mini mocarelom i sušenim maslinama.

Hlepcici sa mirodjijom 8 s

Prijatno!



4 komentara

Ostavite komentar