Hlepčići sa crnim maslinama

21/09/2017

Canon 700 D

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Malo jesenje spremanje kuće može da počne! Kožne jakne, čizme, mantili i džemperi jedva čekaju svoju sezonu, a i ja sa njima. A kad sam se već latila ormara, mogu malo i kuhinje da se latim. Realno, u njoj uvek ima najviše posla. Ovog puta čistim frižider do kraja. Već je, onako, jadan poluprazan. Sve načete teglice biće ovih dana dovršene. U sledeću sezonu ću preneti samo polovinu kotura Livanjskog domaćeg sira. To je svetinja i to se ne baca. Kao ni strikova pršuta. Stoji lepo vakumirana i čeka da je odnesem na sečenje. Ta dva artikla će preživeti smenu godišnjeg doba, ostalo ćao.

Ne govore ljudi za džabe – red u kući, red u glavi. Meni je očigledno trenutno haos u glavi.

Danas je na redu teglica sa maslinama. Obično kupujem cele masline, ne znam kako sam u korpu stavila teglicu sa već iseckanim. Tako se brže i kvare. I zato će sada završiti u hlebu.

Potrebno vam je:

  • 100 gr ražanog brašna
  • 50 gr ječmenog brašna
  • 50 gr speltinog brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • Prstohvat morske soli
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 3 manje kašike seckanih maslina
  • 170 ml vode

U činiji pomešajte brašna, so, prašak za pecivo. Zatim dodajte ulje i vodu a onda i masline. Sve dobro promešajte. Mokrim rukama vadite smesu, oblikujte diskove i ređajte na pek papir koji ste stavili u pleh. Od ove količine sam dobila četiri hlepčića. Ako pravite malo manje, dobićete pet komada.

Zagrejte rernu i stavite hlepčiće da se peku oko 20 minuta na 210 do 220 stepeni. Moja rerna je dosta slaba pa retko kad pečem ispod ove temperature.

Možete ih kombinovati sa čim želite. ja sam ih jela uz dodatak maslinovog ulja i sira. Mada bi i ona pršuta strikina dobro legla.

Prijatno!

 



Ostavite komentar