Gulaš od piletine i tikvica

21/06/2015

Cuspajz sa piletinom s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Ovo jelo bih mogla da jedem celo leto, iako nije pravo letnje jelo u pitanju. Malo čorbasto, malo slatko, malo ljuto, malo meso, malo povrće…..

Sve što vam je potrebno jeste:

  • Piletina
  • Tikvice
  • Crni luk
  • Paradajz sos
  • So, biber, čili
  • Malo sveže majčine dušice
  • Maslinovo ulje

Ovo je jedno od onih jela koja mogu da traju, i koja mogu čak i hladna da se jedu. Mislim, meni ne smeta. Posebno ako dodam kašičicu pavlake u tanjir (ja sam van restrikcije pa mi se može 😉 ). Crni luk iseckate i prodinstate na malo maslinovog ulja. Kada počne da se cakli dodate pileće meso iseckano na kocke ili trake (može i belo i crno). Pustite da se malo zapeče sa svih strana. Ako počne da se lepi za dno šerpe dodajte mrvicu vode. Kada bude skoro gotovo, ubacite tikvice isečene na kocke. Promešajte par puta i nalijte paradajz sos i čašu vode. A onda i začine. I pustite da se krčka.

Uopšte ne mora dugo da se kuva, jer je piletina bila praktično gotova kada ste ubacili sos, a tikvice se jako brzo skuvaju i ne bi trebalo da počnu da se raspadaju. Dvadeset minuta na laganoj vatri je sasvim dovoljno da se svi ukusi vežu.

Kada je već gotovo, dodajte svežu majčinu dušicu.

Prijatno!



18 komentara

  1. Postovana Ana,prihvatila sam nacela H I ,ali posto imam puno netolerancija na hranu i ceste alergije ja se uklapam na svoj nacin ,,jednog dana je bio predlog za dorucak jecam , a posto to treba da izbegavam ja sam ga zamenila heljdom .bilo je super .Za danasnji predlog gulas sa tikvicama pravim izmenu bez paradajz sosa .od zacina kari i origano.nekada sam to pravila sa kasikom pirinca .sada cu bez pirinca …Oprostite sto sam mozda malo dosadna /sto bi moje cerke rekle /Ali posto sam vas najstariji postovaoc Da kazem da su mi 4 Ane ove godine ,promenile zivot ,,Za rodjendan uz ostale poklone dobijem knjigu AneGrifing -Kako usporiti starenjei tada je pocelo razmisljanje .Druga Ana koja je promenila moj zivot je Ana Bucevic svojom knjigom Safari duha…Treca Ana je komsinica na kojoj se vide rezultati hrono ishrane oslabila je primetno divno izgleda i sada i Vi Ana pozitivno i inspirativno uticete na moj zivot …Hvala vam moje drage Ane….

    1. 🙂 Drago mi je da su vam Ane unele novu energiju u život. Ne morate da se držite striktno mojih predloga, menjajte prema vašim potrebama i ukusu. Bitno je da se prate osnovna pravila, a ostalo su nijanse.

    1. Ja uvek piletinu malo prodinstam sa lukom pa onda nalijem paradajz sosom. Možete da ubacite nepečnu, ali je onda malo duže kuvajte.

  2. Draga Ana, danas sam spremala letnji podvarak, veceras cu ovo za naredna dva dana.. Hvala na receptimaa 😊👏😘

  3. Imam alergiju na gluten pocela sam i sa hrono ishranom iako imam ok liniju. Malo se tesko uklapam zbog stvari koje ne smem jesti i na koje sam takodje intolerantna jer sam i to radila izmedju ostalog.Imam problem sa skupim hlebovima a malo brasna imam na raspolaganju da bi pravila. Nekad ne mogu naci integralni hleb pa sam ptinudjena jesti beli bezglutenski. Da li mi moze to nesto odmoci u napredovanju i skidanju kg. Jer bi malo skinula jos☺?

    1. Realno, može da vam odmogne. Ali ne znam šta da vam posavetujem kada bezglutenski hlebovi jesu skupi i teški za pravljenje. Možda da se držite lepinja i mafina, njih je lakše napraviti od douvoljenog brašna.

  4. Postovana Ana, recepti su vam odlicni. Jedina (velika) zamerka je nacin konzumiranja maslinovog ulja, odnosno, njegova upotreba sa namirnicama pri termickoj obradi. Maslinovo ulje se nikada ne zagreva. Osim, ako je to novina, pa nisam upoznata, onda me zanima da saznam?
    Sve drugo je 5 🙂 Srdacan pozdrav

    1. Celog života koristim maslinovo i celog života čitam tekstove na tu temu i svi kažu da može da se zagreva. Ali ne do te mere da nešto pržimo na njemu. Kuvanje, dinstanje….

  5. Recept je odlican, tikvice preukusne iako nisam neki ljubiitelj, ali ocena cista 5, Hvala

Ostavite komentar