Grašak sa sitnim sirom

18/04/2015

Grasak sa sitnim sirom 2-s

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

A sad nešto vanrestriktivno i skroz obično – grašak sa sitnim sirom i paprikom.

Za ovo jelo vam je potrebno:

  • 400 grama graška (ja koristila onaj smrznuti iz kese)
  • manja glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • maslinovo ulje
  • malo vode
  • 2 kašike sitnog sira
  • 1 manja crvena paprika
  • začini: so, biber, tucana paprika, mleveni đumbir

Veoma jednostavan postupak. Iseckate luk i prodinstate na maslinovom ulju. Kada krene da se cakli dodate iseckan beli luk i grašak. Nalijete vodom da ogrezne i kuvate na srednjoj vatri dok grašak ne omekša. Pred kraj dodate začine i crvenu papriku iseckanu na trakice. Nju dodajem na kraju jer ne volim kada se prekuva.

Kada bude gotovo sipate jednu kašiku sira i promešate, a dugu kašiku ostavite za dodavanje preko graška kada već servirate.

Prijatno!



2 komentara

Ostavite komentar