Džem od šljiva, krušaka i dinje

29/09/2015

Dzem od sljiva, krusaka i dinje s

Kuva i piše:

Ana Anufrijev

Ana profil novo s

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

Spoj divnih ukusa za neke hrono palačinke, ili štrudlu od speltinog brašna. A dugo toplo leto zasladilo je voće, i šećer zaista nije ni potreban. Samo dobro ukuvajte. 😉

Potrebno je po 2 kilograma šljiva, krušaka i očišćene dinje (narandžaste). Šljive i kruške oprati, šljivama povaditi košpice, kruške iseckati. Dinju uguliti, očistiti i iseckati. Sve staviti da se kuva i kuvati dok ne dobijete lepu strukturu džema… Vruće sipati u tegle koje ste zagrejali u rerni, poklopiti, okrenuti naopačke i nakon pola sata vratiti u položaj u kome su poklopci gore. Ušuškati sve to pod neko ćebe i sutradan odložiti.

Prijatno!

 



2 komentara

Ostavite komentar