Domaće vruće lepinje i paprike u pavlaci

05/09/2015

Lepinje i paprika u pavlaci 3 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Od kako sam krenula sa hrono ishranom, nikada nisam brojala koliko masnoća unesem. Ali sam napravila ritam po kojem ne unosim veliku količinu masnoća svaki dan. Za doručak jedan dan jedem puter, jedan dan ajvar, jedan dan slaninu, jedan dan humus….i tako u krug. Mislim da su kvalitetne masnoće naši prijatelji i da ih treba imati u svakom obroku, ali ne baš u svakoj količini. A da se ne bi opeterećivala i računala koliko sam unela ugljenih hidrata, koliko proteina, koliko masti, ja bih na nedeljnom nivou vodila računa da imam tešku artiljeriju, ali i onu sasvim laganu. To isto važi i za mesa. Pa tako napravim balans.

Lepinje i paprika u pavlaci 1 s

A kad jedem pavlaku, onda gledam da jedem onu od 40 % mlečnih masti.  Tu najviše volim. Posebno sa paprikama u njoj. 🙂

Većina ljudi izbegava da ih kupuje jer se plaše da u njima ima sirćeta. Ja sam pronašla firmu koja ima odlične mlečne proizvode, neću da ih reklamiram sad, a od svega su im najbolje ove paprike. I skoro sam 100% sigurna da nisu kiseljene u sirćetu jer bih ga namirisala na kilometar, pošto obično sirće ne koristim već dugi niz godina.

I savršene su, posebno uz vruće domaće pecivo.

Za ove lepinje vam je potrebno:

  • 250 grama brašna
  • 180 militara vode
  • so
  • 1/2 praška za pecivo
  • 2 kašike maslinovog ulja

Lepinje i paprika u pavlaci 5 s

Ovog puta sam mešala ražano, pšenično integralno i heljdino brašno. Pomešate suve sastojke, zatim dodate vodu i ulje. Zamesite mekano testo koje se ne lepi, podelite ga na dva dela i izvajate lepinju. Meni su ispale dve veće. Stavila sam ih na pek papir, posula brašnom i gurnula u zagrejanu rernu na jedno dvadesetak minuta.

Lepinje i paprika u pavlaci 4 s

Pekle su se, kao i sve ostale lepinje, na 220. Da sam pravila manje, ispalo bi više lepinja i sigurno bi se brže ispekle. Možete da probate i tu varijantu.

Lepinje i paprika u pavlaci 2 s

Prijatno!



18 komentara

  1. Juce sam pretrazivala u Idei sve paprike sa pavlakom i sve imaju sirce u sastavu.Da li je moguce da mi posaljte mejlom ime tog proizvodjaca, zbog paprika sa pavlakom i da probam druge proizvode, kad su vec provereno dobri? I naravno, da vidim da li ih ima kod nas.
    Pozdrav, Slavica

  2. Draga Ana,

    Jedno, mozda glupo pitanje, sta znaci 2 kapike maslinogo ulja, tj. koliko je to? Pozdrav i puno hvala na divnim receptima

    1. Vidim da ste prepravili gresku u kucanju, jer je prvobitno pisalo kapike umesto kašike, zato sam i pitala sta znaci kapike… Hvala

  3. Moze li testo da se zamesi uvece, bez praska za pecivo, i onda da se premesi ujutru, doda prasak za pecivo i pece?

  4. Meni ove lepinje nisu htele nimalo da narastu. Ne znam moze li biti sto sam stavila u zagrejanu rernu ili sam mozda pretvrdo umesila…mada sam vodila racuna da budu mekane i da se ne lepe…moze li neki savet zbog cega obicno nece da narastu?

  5. Sada već mogu da kažem da sam postala veliki fan Vaših recepata za peciva i hlebove. Ove lepinje koje sam jutros pekla za doručak su po mom mišljenju jedne od boljih. Samo još da mi “šapnete” na mail koje su to paprike u pavlaci bez sirćeta. Hvala!

  6. Ana ,molim Vas da mi u meilu pošaljete koja firma je napravila te paprike u pavlaci bez sirćeta,ja bukvalno obožavam te paprike i sada kada sam otkrila da ću i to moći da jedem posle restrikcije,još više sam se zaljubila u HI! 🙂
    Veliki pozdrav i da i ja kažem da se divim Vašem radu i predanosti.

  7. Lepinje mijesim sjutra. :-). Molim Vas da mi na mail pošaljete ko je proizvođač paprike u pavlaci bez sirćeta. Pozdrav!

Ostavite komentar