Dejanine kuglice

26/09/2014

Hvala Dejani Gvozdenović za ovaj recept!

Konačno nešto malo drugačije za doručak, kuglice koje se tope u ustima. Možete ih uvaljati na tu veličinu tako da svaka kuglica bude jedan zalogaj.

Ja sam testo umesila uveče, izvaljala kuglice, stavila u pleh i pekla ih ujutru.

Dejanine kuglice SAJT

  • 2 čaše speltinog brašna
  • 2 čaše ražanog brašna
  • 2 kašike masti
  • pola čaše kisele vode, so, prašak za pecivo

Sve se umesi, naprave se loptice i uvaljaju u susam. peku se na 200 stepeni, 20 minuta.

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Prijatno!



9 komentara

    1. Na 200 stepeni, 20 minuta. Dobro ste primetili da nema u receptu, sada ću da dodam

  1. Pitanje vezano za kuglice: Da li testo treba da prenoći u frizideru i te kuglice izvaljaju se uveče ili ujutru?

  2. Ja sam ih probala sa puterom, napravila sam pola doze i stavila 20g putera. Mada, morala sam da stavim malo vise kisele vode, ne znam tacno koliko vise, dok mi se nije dopala gustina. Dopale su nam se!

Ostavite komentar