Čorbica sa brokolijem i belancima

14/06/2016

Corbica sa belancima s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Sa dolaskom toplijih dana meni se uvek manje jede uveče. Ali moram da priznam da taj period ne traje baš dugo, valjda je samo privikavanje na leto koje stiže.. Pa tada češće jedem različite čorbice za večeru. Naravno, preduslov je i da sam imala baš dobar doručak i ok ručak.

Potrebno vam je:

  • Manja glavica luka
  • Glavica brokolija
  • Belanca (dva po osobi)
  • Morska so, biber, tucana paprika
  • Maslinovo ulje
  • Čen belog luka

Luk iseckajte na sitno i prodinstajte na maslinovom ulju. Kada počne da se cakli, dodajte brokoli koji ste iscepkali na sitnije cvetiće. Ukoliko nemate svež, možđe da posluži i smrznuti. Nalijte sa vodom i pustite da se malo krčka. Kada brokoli krene da omekšava, dodajte začline i smrvljeni beli luk. Kuvajte još malo pa dodajte belanca pred sam kraj. I to je to.



8 komentara

  1. Veceras pravila: jednostavno, a jako ukusno! Boga mi, izbice na mesto broj 1 kod mene za veceru. 🙂

    1. 🙂 I ja volim čorbice. Ali nam je danas dr Alan Delabo objasnio da se čorbe nikako ne jedu uveče. Kaže da od toga strašno raste zadnjica 🙂 .

  2. Pozdrav 🙂 posto sam na samom pocetku,koliko se mogu tunjevina ili sardina jesti uvece? posto sam u restriktivnom periodu. Hvala

Ostavite komentar