Čorbica od kelerabe

10/06/2015

Corbica od kelerabe 1 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Keleraba je stvarno bajkovito povrće i sa svime se dobro slaže . Do sada sam je najviše volela svežu, narendanu i pomešanu sa tunom, na primer. A od danas mi je broj 1 u potažu.

Za ovu čorbicu vam je potrebno:

  • Dve kelerabe
  • Glavica crnog luka
  • So, biber
  • Sveža majčina dušica
  • Maslinovo ulje

Kelerabu iseckate na kockice. Ako je lišće zeleno, iseckajte i njega. Prodinstajte luk, ubacite kelerabu i lišće, nalijte vodom i pustite da se krčka dok ne omekša. Pred kraj posolite i pobiberite. Kada keleraba bude gotova, uzmite štapni mikser i sve izblendirajte dobro. Vratite na ringlu i pustite da se kuva još malo. Na samom kraju dodajte majčinu dušicu.

Ako čorbu spremate za večeru, u nju možete da dodate belanca pred blendiranje i da je imate kao kompletan obrok.



7 komentara

  1. da li moze da se ovaj potaz ili neki drugi jedu samostalno bez dodataka kao sto su meso ili bjelanca. da li moze bez vecere nekad.

    1. Večera je obavezna, makar nešto malo. A pretein uveče ima mnogo veću važnost nego onaj za ručak. Ljudi koji su duže na hrono ishrani imaju bezproteinski ručak nekad, ali nikad večeru. Mislim, može i to da prođe, ali jednom u 6 meseci. Protein uveče je bitan.

  2. Da li keleraba, kao korenasto povrće, razvija ugljene hidrate pri kuvanju, kao što je to slučaj sa šargarepom i celerom, zbog čega ih jedemo samo sveže u hrono ishrani?

  3. Pre blendiranja da li je potrebno procediti ili ostaviti neku količinu vode i koliko? Hvala

  4. Odlicni su recepti sa kelerabom a jednostavni za spremanje.Odsada ci blendirati jer sam pravila corbu sa malim komadicima ,dodavala sam beli luk pri kraju sa kurkumom i posipala persunom.Posto je keleraba iz porodice kupusa ne vidim razlog da se ne zacini persunom a majcinu dusicu vrednujem samo kao caj.

Ostavite komentar