Čoko – lešnik torta

10/01/2015

Kuva i piše:

Gabrijela Koci

Gabrijela Koci1 200

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

Kora:

5 belanaca umutiti u čvrst sneg sa malo limunovog soka. Dodati 2 kašike agavinog sirupa(ili zasladjivač po želji) i 100 grama mlevenih lešnika. Peći u plehu obloženim papirom. Pleh je veličine 27 x 39 santimetara.

Fil:

5 žumanaca kuvati na pari sa 100 grama maslaca, 100 grama čokolade, dodati stapić vanile, 3 kašike agavinog sirupa, na nekih 15-tak minuta od kada počne da kuva. U sok od jedne narandže razmututi agar agar, umesati u fil, kuvati jos minut. Umešati 150 grama mlevenih lešnika i ohladiti fil.

Na ovih -11 to je bilo dok trepneš.

Umutiti 200 mililitara slatke pavlake (ne biljne).

Torta3 SAJT

 

U posebnu posudu staviti pet kašika pavlake i kašiku fila i pomešati, to je za za ukrašavanje.

Ostatak pavlake pome’ati sa filom.

Koru preseći popreko na dva mesta (dobijete tri kore) i nafilovati.

Prijatno!

Torta2 SAJT



4 komentara

  1. odusevljena sam receptima,i pocinjem da pravim postepeno po nesto, polako, tek sam pocetnik.

Ostavite komentar