Carska pita

19/11/2015

hrono carska pita

Kuva i piše:
Vesna Novaković

Vesna profil s

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

I, opet reših da isprobam stari recept u hrono varijanti..obzirom da je eksperiment uspeo, evo da podelim recept 🙂 .

Al, pre svega da napomenem – izbegavati u širokom luku u restrikciji !!! Ako želite da jedete ovo jelo u restrikciji, stavite neko drugo integralno brašn0. Ali i tad se ovo jelo smatra komplikovanim pa nije preporučljivo tako nešto jesti često, jednom u dve nedelje.

Potrebno je:
– 4 jaja;
– Šolja pšeničnog integralnog brašna;
– Pola šolje ulja (ja sam korisitila suncokretovo, hladno ceđeno);
– 1 prašak za pecivo;
– Kašičica morske soli;
– 1 kiselo mleko;
– Oko 100 -150 gr seckanih pilećih prsa;
– 1 manja crvena paprika;
– 1 manja zelena parika;
– 100 gr mladog sira u kriški (pa iseckati na kockice).

Prvo umutiti jaja, dodati so, kiselo mleko, ulje, pa onda brašno i prašak za pecivo…na kraju dodati seckanu papriku, pileća prsa i sir i lagano promešati.
Peći oko 25 min u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni (proveriti čačkalicom, pa kad ništa ne ostaje na njoj – carska je gotova 🙂 )



6 komentara

    1. Da, mogu da se mešaju, ali je preporuka da se takva jela na početku ishrane jedu ređe, jednom u desetak dana ili dve nedelje. Van restrikcije možete da mešate koliko god želite.

Ostavite komentar