Brze lepinje sa crvenim lukom

16/08/2015

Lepinje sa crvenim lukom 5 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Opet se vraćam brzim lepinjama, samo ovog puta sa različitim punjenima. Iako sam ih napravila u milion verzija do sada i ja umem ponekad da malo omanem pa su ove ispale tanje nego što sam planirala. A samo zato što sam dodala malo više vode. Doduše, onda budu i daleko mekše, ali se uvek razliju u plehu pa ispadnu tanke. Ali od njih i dalje savršeno mogu da se naprave sendviči.

Za njih vam je potrebno:

  • 1 jaje
  • 150 grama brašna (ja sam mešala speltino, ražano i ječmeno)
  • 1 decilitar kisele vode (ja sam stavila 1,5 decilitar)
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • srednja glavica crvenog luka
  • kašičica soli
  • malo bibera
  • 2 kašike maslinovog ulja

Crveni luk sam iseckala na rebarca i prodinstala na malo ulja. Samo sam u njega dodala malo morske soli i bibera. Kada je bio gotov ostavila sam ga sa strane da se malo prohladi.

Lepinje sa crvenim lukom 3 s

Umutila sam jaje, dodala kiselu, a zatim brašna i prašak za pecivo. Na kraju sam dodala ulje i crveni luk. Sve sam umešala i vadila kašikom. Kako u kući nisam imala pek papir, pleh sam namazala sa svinjskom mašću, a zatim posula brašnom. Nema šanse da se tako talepi, a žao mi je da bacam maslinovo ulje na mazanje pleha. Mast je sasvim ok.

Lepinje sam posula smrvljenim lanom i stavila u zagrejanu rernu i pekla oko 15 minuta na 220 stepeni.

Ovako je izgledala moja smesa, a vaša može da bude za nijansu gušća:

Lepinje sa crvenim lukom 2 s

Prijatno!



5 komentara

  1. Šta bi moglo da zameni jaje? Pravila sam “pogačice” sa španaćem i fetom i bez jajeta i ispale su super. Da li bi i ovde moglo da se izbaci, da moze i sa mlečnim. Hvala

  2. Kristina, pa naravno da moze bez jaja? Pa ko stavlja jaja u hleb, jesi to ikad videla dosad? A usteda sa mascu vs. maslinovo ulje je kolko? 2.36 dinarapoplehu?

Ostavite komentar