Brza pita sa prazilukom i slaninom

14/06/2015

Pita sa prazilukom i slaninom 2 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Volim brze pite koje se prave bez kora. Za njih vam nije potrebno puno sastojaka i sve se sprema po sistemu “smuti pa prospi”. I ako imate dobre sastojke, mora da bude odlična.

Za ovu pitu vam je potrebno:

  • 2 jaja
  • 3 pune kašike brašna
  • struk praziluka
  • parče slanine (oko 50 grama)
  • kašičica svinjske masti
  • kašičica praška za pecivo
  • biber, so

Prvo sam iseckala slaninu na kockice, a zati praziluk na krugove. U tiganj sam stavila malu kašičicu svinjske masti, ubacila slaninu i praziluk. Kada je bi gotovoostavila sam sa strane da se malo ohladi. Za to vreme sam umutila dva jaja i dodala tri pune kašike brašna, mešala sam ražano, ječmeno i heljdino.

A onda sam u tu smesu dodala sve iz tiganja: slaninu, praziluk i masnoću u kojoj su se pržili. Dodala sam biber, jer mislim da praziluk bez njega ne može, i jako malo soli. Koliko ćete soli dodati i da li ćete je uopšte staviti zavisi od slanine, koliko je ima i koliko je slana.

Pita sa prazilukom i slaninom 3 s

Namazala sam tepsiju mašću i pogrešila, jer se deo pite ipak malo zalepio. Vi stavite pek papir, što je sigurno – sigurno je.

Pita sa prazilukom i slaninom 1 s

Tepsiju sam ubacila u blago zagrejanu rernu, namestila podeok na 22o stepeni i ostavila jedno 15 minuta. I to je to, brza pita bez kora i savijanja.

prijatno!



16 komentara

  1. Ana ..koliko ispadne te pite sa tri kasike brasna..nesto mi to zvuci malo,jel to za jednu osobu?

  2. Postovana Ana, danas sam za dorucak radila ovu pitu i odlicna je :). U restrilciji sam pa me zanima jel sam pogrijesila sto sam ju pojela pojela za dorucak?, jer nije bilo zabjeleske da se ne smije, al da pitam..hvala
    p.s inace mi ispalo malo recimo za dvije osobe

  3. Odlična pita. Brza i baš po mom ukusu jer volim praziluk. Hvala vam što ste podelili ovaj recept sa nama.

  4. Zdravo svima. Malo sam izmenila recept i eksperimentisala zbog cerkice koja ne sme da jede belo brasno ni gluten. Za veci pleh proprziti oko 400gr praziluka sa svim zacinima. Umutiti 4 jaja i dodati po 200gr kukuruznog i lanenog brasna. Dosuti kiselu vodu do gustine kao za proju ni preretko ni pregusto. Deci ze svidja, a i skepticnim ukucanima. Pozdrav svima ☺

Ostavite komentar