Brza pita sa povrćem

21/11/2015

Pita sa povrcem 1s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Kada počneš da razmišljaš o tome šta jedeš, postaneš mnogo kreativniji u kuhinji. Većina misli da zdrava hrana mora automatski da bude neukusna i da će morati da se odreknu svakog uživanja. Ali to uopšte nije tako. Kada pogledam slike šta ljudi sebi prave, sugurna sam da sada mnogo bolje jedu nego ranije.

Oduševljena sam ovim našim “smuti pa prospi” varijantama. Tako nešto mi ranije nikad ne bi palo na pamet za doručak. Ova pita se napravi za pet minuta, a ispeče za 15. I 100% je restriktivna, odnosno može svako da je jede. I ko mršavi i ko održava kilažu.

Potrebno vam je:

  • 1/3 tikvice
  • manji struk praziluka
  • 1 paprika
  • Šaka maslina
  • 1 ravna kašičica morske soli
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 3 jaja
  • 1 kašika masti
  • 2 kašike ražanog brašna
  • 1 kašika ječmenog brašna
  • 1 kašika prosenog brašna

Praziluk iseckate i prodinstate na pola kašike masti. Papriku, tikvicu i masline iseckajte. U činiji umutite jaja, dodajte prašak za pecivo, so i polovinu kašike masti. Zatim dodajte po kašiku brašna, pa povrće na kraju. Smesu izručite u pleh u koji ste stavili pek papir. Poravnajte površinu i stavite pleh u zagrejanu rernu. Pecite oko 15 minuta na 220 stepeni.

Pita sa povrcem 2 s

Ja sam bila gladna i pojela sam celu pitu 🙂 . Ako pravite za dvoje, povećajte količine.

Prijatno!



2 komentara

  1. Napravila sam nesto slicno ovome,u nedostatku svih navedenih sastojaka pa sam praziluk zamenila crnim lukom,masline crne zelenim,a papriku ajvarom. Bila sam zadovoljna. Hvala na inspiraciji za divan dorucak

Ostavite komentar