Boranija sa piletinom u kokosovom mleku

23/04/2015

Boranija sa piletinom i kokosovim mlekom2 SAJTKuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Ako do sada niste probali kokosovo mleko, evo prilike. Samo vodite računa da ne kupite ono zaslađeno koje služi za koktele 😉 .

Kokosovo mleko može da posluži kao odlična zamena za pavlaku. Kremasto je, bogatog ukusa, i odlično se slaže sa svim začinima. Ima da se kupi na pijaca i u većim marketima.

Za ovo jelo vam je potrebno:

  • 500 grama pilećeg mesa
  • 400 grama boranije (može i smrznuta)
  • mala glavica crnog luka
  • čen belog luka
  • konzerva kokosovog mleka
  • 1 crvena paprika
  • Začini: so, biber, mleveni đumbir

Luk se prodinsta, doda se piletina. Kada bude skoro gorova, ubaci se boranija, kokosovo mleko i začini. I ostavite da se malo krčka na tihoj vatri. Dodajte začine i crvenu papriku pred kraj kuvanja. Paprika treba da ostane balogo hrskava, ne bi smela da se prekuva. Kao ni boranija.

Ako volite više sosa, dodajte više kokosovog mleka.

Prijatno!

PS. Ovo je, naravno, vanrestriktivno jelo 😉 .

 

 



15 komentara

  1. Ana opet ubijate sa prijedlogom za ručak. Sjedim radim i vidim vašu kuhinju i što se dogodi.
    Naravno.
    Dobijem apetit…i što tada. Dignem se i ravno u frižider.
    Valda ću preživjeti ovaj napad apetita…. 🙂

  2. Ana,kad još i uz šta može kokosovo mleko? Jel mogu njega da koristim za užinu? pokušavam da zbutam neki hrono sutlijaš…to je jedino slatko što bih ponekad pojela…

    1. Može generalno. Omo jeste masnije, ali ne toliko kao neke druge stvari koje ponekad idu u užinu. Ali ga ne bi trebalo za večeru. Barem ne oni koji hoće da smršaju. Pošto ti hoćeš da se ugojiš ti bi možda i mogla. proveri sa tvojim nutricionistom.

    1. Pazi, ono je jako kalorično pa je zato zabranjeno u restrikciji onima koji hoće da mršave, ali kod tebe je obrnuto. A nisam videla ništa u sastavu što bi smetalo zdravlju, da tako kažem

  3. Ma jeste ali koliko se sećam kad sam sa njim pravila posni rafaelo za slavu nije baš ni ”kašikom da se jede” što bi ti rekla…malo je silno…makar meni, Više je možda dodatak nego mleko za sutlijaš…večeras u Idei vidim i ”ogranski kokosov šećer” e brate svašta li će smisliti. Posle onog ”šečera od breze” ni mleko od papagaja me ne bi iznenadilo!

    1. Nisam sigurna da je to kokosovo mleko i ovo na koje ja mislim isto. Neki ljudi za kolače prave kokosovo mleko od kokosovog brašna, melju sa vodom i još nečim. Ja pričam o pravom kokosovom mleku koje kupiš u konzervi. Mislim da je sastav drugačiji. Ovo kokosovo mleko je gusto i masno. I super je za slana jela. Ne znam kako bi izgledalo u sutlijašu i kada se zasladi sa nečim.
      A ta pomama oko kokosovog đerea mi tek nije jasna. šećer ko šećer samo sa više minerala :D.

  4. pa to mi je i ona rekla ali ja nikako da napravim bademovo mleko,sve mislim da je bljutavo,znaš da sam čak i od lešnika pre mislila da ga napravim nego od badema…ali ako i ti sad kažeš mislim da treba probati.

  5. Pa ispostavilo se da i nisi mnogo pogrešila. Ja sam danas na Kaleniću ipak SVEŽE urme našla 😀 suve su jeftinije ali imaju dodatog šećera a ove su oooodlične,sveže i preukusne!

Ostavite komentar